1 juni, digitale thema-avond voor ouders

De Korenaar
Geef uzelf snel op! (Zie onderaan bericht)

Digitale Thema-avond voor ouder(s), verzorger(s) dinsdagavond 1 juni

Deze digitale avond wordt verzorgd door Emiel van Doorn, Mediërend Leren (StiBCO)
 

Aansluiten bij hun kwaliteiten doet kinderen groeien

Of kinderen nu over (boven)gemiddelde of over heel beperkte leermogelijkheden beschikken: zij ontwikkelen zich het beste bij een opvoedkundige aanpak die hen vanuit liefde en betrokkenheid uitdaagt. Het stimuleren van denkvaardigheden en sociale vaardigheden leert hen zelfstandig problemen op te lossen in de verschillende situaties waarin een probleem voorkomt en geeft hen de kracht de uitdaging van het leren aan te gaan. Ouders, leerkrachten en begeleiders spelen hierbij als opvoeder een noodzakelijke rol. Want wat moeten onze kinderen als wij hen niet begeleiden in hun ontwikkeling en hen uitdagen de wereld te verkennen?

In de praktische lezing zult u zelf ervaren wat het betekent om te voelen wat het is om aangesproken te worden op je kwaliteiten. Hoe voelt het om cognitief uitgedaagd te worden? Wat betekent het voor je competentiegevoelens? Hoe voelt het om te blokkeren? Tot hoever kun je gaan en wanneer haak je af? Wat betekent dit voor onze kinderen Tijdens de interactieve lezing werd aandacht besteed aan het begeleidingsconcept Mediërend Leren en wordt er ingegaan op het belang van het bieden van veiligheid en vertrouwen aan het kind. Alleen wanneer er sprake is van werkelijk contact en een liefdevolle relatie en je wilt opvoeden en werken vanuit de krachten en kwaliteiten van het kind worden er stappen gezet in de ontwikkeling van zowel het kind als de ouder/opvoeder.

‘Niet de beperking centraal, maar de ontwikkelbehoefte’
Emiel van Doorn

Emiel van Doorn is de drijvende kracht achter (de totstandkoming van) Mediërend Leren. Emiel heeft een onvoorwaardelijk geloof in de talenten, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van elk mens.
Zijn levensmotto is:
Als je niet voor de kwaliteiten van iemand gaat, dan moet je van zijn beperkingen afblijven!

Meer informatie over Emiel van Doorn kunt u lezen in de bijlage bij dit Korenaarbulletin.

Neemt u graag deel aan deze avond? Stuur een mail aan Amber Dekker om uzelf aan te melden. Dit kan tot uiterlijk donderdagavond 27 mei.
Vrijdag 28 mei ontvangt u een e-mail via ParnasSys met daarin een link om via Teams deel te nemen aan deze digitale Thema-avond.

Tijdens de lezing heeft u pen en papier nodig, het is dus handig om dit bij de hand te hebben.

Delen: