Dansdag 10 oktober a.s.

De Korenaar

De Korenaar viert de opening van de nieuwbouw met het dansproject 'Let's Swing'!

Op donderdag 10 oktober komen 8 docenten van 'Dans in School' een heerlijke dansdag verzorgen voor alle groepen. De hele dag zijn de kinderen bezig met oefenen voor een dans en een beeldende opdracht. U bent als ouder welkom om te kijken naar de presentatie. Omdat we helaas niet alle kinderen én ouders tegelijk in de gymzaal kunnen herbergen is de presentatie opgesplitst in twee groepen:

Wanneer bent u welkom?

Groepen 1 t/m 4: 13.00u tot 13.45
Groep 5 t/m 8: 14.00 tot 14.45

We zien u graag op 10 oktober!

Let op:

Ouders kunnen verzamelen bij de achter-ingang van de gymzaal (bij de fietsenstalling). We vragen u daar plastic slofjes aan te trekken om de gymzaalvloer te ontzien. U wordt binnengeleid door onze leerkrachten. Kijk goed welke tijd uw kinderen optreden. Om ruimte tekort te voorkomen vragen we u vriendelijk om niet bij de presentatie aanwezig te zijn waar geen van uw kinderen optreden.
 

Let’s Swing!

Hippies, provo’s en nozems, ze stelden de traditionele normen en waarden aan de kaak. Kenmerkend voor de Swing en de Rock & Roll zijn de snelle ritmes, swingende bekkenbewegingen, de beroemde ‘throw-aways’ en later ook de acrobatiek.

Alle leerlingen leren een dans uit het rijke Amerikaanse Swing repertoire waar Rock & Roll en de Twist ook deel vanuit maken. En natuurlijk leren we de kinderen hoe je iemand op de dansvloer uitnodigt. Want na de presentatie gaat de vloer open voor – wie durft ?

Leerlingen krijgen ook een beeldende opdracht waarvan het resultaat meedoet in de presentatie. 

 

Delen: