De Kindregeling, voor kinderen van gedupeerde ouders toeslagenaffaire

De Korenaar

Kinderen van gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire zijn zelf ook gedupeerd. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouders uit elkaar gegaan. Voor die kinderen is er sinds 5 november 2022 de Kindregeling. De regeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid.

 

Kinderen van 0 tot 39 jaar

De Kindregeling is voor kinderen van ouders die erkend slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire, en die geboren zijn tussen 1 januari 1984 en 5 november 2022. De meeste kinderen en jongeren die recht hebben op de Kindregeling, krijgen vanzelf een brief van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) met meer uitleg maar moeten zichzelf aanmelden bij de gemeente voor hulp.

Brede ondersteuning

De hulp die gemeenten bieden heet Brede ondersteuning. Die ondersteuning kan van alles zijn op het gebied van: zorg, gezin, werk, financiën en wonen. WIJeindhoven voert de regeling namens de gemeente uit. De medewerker van WIJeindhoven bepaalt samen met het kind en/of ouders wat er nodig is. Ga voor meer informatie naar eindhoven.nl/kindregeling

Delen: